Welke extensions moet ik kiezen?

Je wordt in de media overspoeld met celebs die prachtige, volle bossen met haar hebben. De één overtreft de ander! Reken maar dat een groot deel van deze celebs extensions draagt, want zeg nou zelf; het is prachtig. Nu denk je natuurlijk gelijk dat een haarverlenging onbetaalbaar is, maar niets is minder waar. Goede extensions kunnen juist heel betaalbaar zijn, waardoor een haarverlenging van goede kwaliteit voor iedereen iets is om niet alleen maar van te dromen. Wij bieden extensions aan voor elke portemonnee, zodat je geen concessies hoeft te doen.


Kiezen van hairextensions
Je bent op het punt gekomen dat je hebt besloten dat je haarverlengingen wilt gaan aanbieden en je gaat je er meer in verdiepen. Maar dan; zoveel keuze! Vragen als 'welke extensions moet ik kiezen' en 'wat is een goede kwaliteit' gaan door je hoofd. Er zijn veel verschillende soorten extensions te verkrijgen en als je niet weet welk soort het meeste geschikt is, dan wordt het al snel lastig. Wij helpen je daarom graag en vertellen je over de verschillende systemen binnen de wereld van haarverlengingen.


Dante-wax Extensions
Keratine extensions zijn misschien wel de meest bekende vorm van haar verlengen. Door middel van kleine waxjes die je door middel van een warmtetang met het eigen haar versmelt, worden de lokken (extensions) in het haar geplaatst. Het is een permanente vorm van haar verlengen, de extensions zitten tot 4 a 5 maanden in het haar. Keratine extensions worden veelal gekozen voor het natuurlijke resultaat dat kan worden bereikt. De keratine (tip) van de extension is veelal gemaakt van keratine, maar kan ook gemaakt zijn van siliconen. Dit verschilt vaak per merk. Dante heeft een keratine die is gemaakt van keratine. Er zijn merken die maken gebruik siliconen keratineen, deze dienen dan ook met een speciale warmtetang worden geplaatst.


Dante-Ilink Extensions
De Dante-Ilink extensions zijn de op een na meest bekende vorm van haar verlengen. Door middel van kleine microringen die je met een speciale tang in het eigen haar vast knijpt, worden de lokken (extensions) in het haar geplaatst. Het is geen permanente vorm van haar verlengen, de extensions zitten tot 4 a 5 maanden in het haar. En kunnen na die tijd mits goed verzorgd weer herplaatst worden I-link en Keratine extensions worden veelal gekozen voor het natuurlijke resultaat dat kan worden bereikt.


Dante-tape Extensions
Een haarverlenging met tape extensions is één van de snelste manieren om een permanente verlenging te plaatsen. De haren zijn bevestigd op een smalle tape (ook wel sticker genoemd), welke in het eigen haar bevestigd wordt. Op een enkele tape wordt het eigen haar geplaatst, waarna er vervolgens een tweede tape bovenop wordt geplakt. Hierdoor onstaat 1 passé, middels de 'sandwich-methode'.  Voordeel van deze methode is dat de tape extensions gemakkelijk een eenvoudig weer opnieuw te plaatsen zijn.


Dante-weft Extensions
Een weft, ook wel haarmatten of weaving genoemd, is een populaire vorm van het haar verlengen. Een weaving bestaat uit een lange band (vaak 1,30 meter breed) met daarop het haar genaaid. Doordat het een flexibel systeem is, kan er voor meerdere manieren van bevestiging worden gekozen. Een weaving kan door middel van een vlecht, microrings, haarlijm, keratines of clips in het haar worden bevestigd. Afhankelijk van de gekozen manier, zit het haarstuk tijdelijk of permanent in het eigen haar.


Dante-flip
De Dante-flip is ideaal voor een feestje of shooting. Gewoon als je snel een dag lang en vol haar wilt, is de Dante-flip bij uitstek geschikt. De Dante-flip is een niet-permanente haarverlenging en daarom vaak van een zogenaamde dagkwaliteit. Dit betekent dat het haar niet geschikt is om 's nachts te dragen (i.v.m. het schuren over het kussen). Voordeel hiervan is dat het haar lang meegaat en niet uitgroeit zoals dat bij de permanente vormen van haar verlengen wel het geval is.


Dante-clip Extensions
De Dante-clip Extensions, ideaal voor een feestje of shooting. Gewoon als je snel een dag lang en vol haar wilt, is de Dante-clip extensions bij uitstek geschikt. De Dante-clip Extensions is net als de Dante-flip een niet-permanente haarverlenging en daarom vaak van een zogenaamde dagkwaliteit. Dit betekent dat het haar niet geschikt is om 's nachts te dragen (i.v.m. het schuren over het kussen). Voordeel hiervan is dat het haar lang meegaat en niet uitgroeit zoals dat bij de permanente vormen van haar verlengen wel het geval is.


  

Wat is de keratine-methode - lees hier meer

Haarverlenging met de keratine-methode

Bij het toepassen van de keratine-methode wordt een haarverlenging of -verdichting d.m.v. enkele haarplukken gerealiseerd. Deze keratines zijn vaak niet groter dan de kop van een lucifer en worden meestal gemaakt van keratine. Door gebruik te maken van speciale tools, die bijvoorbeeld op basis van warmte of ultraschall technologie werken, kun je er voor zorgen dat de harde keratines zacht en vormbaar worden. Speciale modelleertechnieken voor de keratine, zoals vouwen of draaien, maken de verbinding met het eigen haar perfect sluitend.

Specifieke kenmerken keratine-methode

De eisen aan de toegepaste keratine-methode én de keratine zelf zijn erg hoog. Ze moeten zich goed verwerken laten en ongevoelig voor invloeden van buitenaf (hitte, kou, vochtigheid, stylingproducten, enz.) zijn en ondanks de geringe grootte lang in het haar blijven. Ze moeten licht en aangenaam zijn bij het dragen en moeten zonder problemen ook weer te verwijderen zijn. De Dante Extensions voldoen uitstekend aan bovenstaande punten en zijn daarom ook uitermate geschikt om met een warmtetang in het haar aan te brengen.


De tape-methode - lees er hier meer over

Tape-methode voor lang haar

Bij de tape-methode (tape = band) is extensions-haar op meerdere centimeters brede, flexibele kunstofband aangebracht, die op één zijde dubbelzijdige tape heeft. Voor het aanbrengen wordt de zogenaamde 'sandwich'-methode gebruikt. Daarbij wordt een dunne strook van het eigen haar afgedeeld en op een zijde van de tape-extensions gelegd. Vervolgens wordt het tweede gedeelte van de tape-extensions er bovenop gelegd, zodat het eigen haar ertussen geklemd wordt. Dit alles wordt zonder verdere tussenkomst van speciale apparaten aangebracht. Met de tape-methode worden gemakkelijk volledige haarverlengingen aangebracht, maar ook deelverlengingen of speciale effecten.
Het systeem is erg populair vanwege de snelheid waarmee het kan worden aangebracht, maar ook waarmee het weer verwijderd kan worden.
Daarbij is gemakkelijk zelf te bepalen hoe breed de tapes moeten zijn; ze zijn eenvoudig bij te snijden op de gewenste breedte.

Tape-methode is goed en duurzaam

Het gebruik van de tape-methode levert een goed resultaat. Door de dunne opbouw vallen de tapes nauwelijks in het haar op, waardoor de haarverlenging er erg natuurlijk uitziet. Men heeft de keuze tussen eenmalig of meermalig bruikbare tapes. Bij de laatste kan het haar weer opnieuw worden gebruikt, door simpelweg nieuwe tape aan te brengen. De tape-extensions zijn dan direct opnieuw te gebruiken. Echter blijven de tape-extensions niet zolang in het haar als bij de 'keratine-methode'; circa 2 tot 3 maanden. In combinatie met de herbruikbaarheid, maakt dit ze alsnog erg duurzaam.

Dante-tape-methode

Dante-tape Extensions biedt je de tape-methode van het eigen merk aan. Deze zijn verkrijgbaar in 30 en in 40cm.
Door uitvoerig testen zijn wij er zeker van dat wij met de Dante-tape Extensions een goed product aanbieden, waarvan je lang plezier kunt hebben.

Tevens biedt Dante Extensions cursussen aan in het plaatsen van alle soorten extensions.
Wilt u één van deze technieken leren, kijk  bij onze cursussen en reserveer jouw plek om deze snelle manier van hairextensions plaatsen onder de knie te krijgen.


 

Haarmatten kopen doe je bij Dante

Mogelijkheden haarmatten kopen

Een weft wordt ook wel weave of haarmat genoemd. Om de juiste haarmatten te kopen, is het belangrijk om te weten hoe ze geplaatst zullen worden. Afhankelijk van welke methode men gebruikt om de Hair Weave-weft, ook wel haarmatten genoemd, te plaatsen, wordt deze met het eigen haar op horizontale wijze aangebracht.

Men kan deze haarmatten op 3 manieren plaatsen.

1. 'To weave' = weven:

invlechten door middel van een onderhandse horizontale vlecht op de hoofdhuid te vlechten. De haarmat dan vast te naaien aan de onderhandse vlecht. Deze wordt dan baansgewijs, met 1cm afstand van de hoofdhuid, aangebracht in het eigen haar.  Deze techniek wordt hoofdzakelijk in Amerika en Afrika toegepast en kan de eerste week erg strak aanvoelen op de hoofdhuid, dit kan met dan met bijvoorbeeld slapen goed voelen. Haarmatten kopen voor een prachtige 'weave', zoals het resultaat hiervan vaak genoemd wordt, kan uiteraard via Dante-Hair Extensions.

2. Microrings methode:

Men deelt het haar in een horizontale lijn af, knipt de haarmat op maat waar men 2 cm van de contourlijnen vrij laat. Men neemt een micro ringetje waar men met de microring haaknaald een plukjes van het eigen haar en een plukje van de Hair Weave-weft  haarmat door door de microring trekt. Met de Connector knijpt u het microringetjes dicht. Dit herhaald men elke 2cm. Deze wordt dan baansgewijs, met 1cm afstand van de hoofdhuid, aangebracht in het eigen haar. Eruit halen gaat ook makkelijk en snel, zonder het haar te breken. Voor de inzet van deze techniek dient u microring haarmatten te kopen.

3. Microrings Wave methode:
Men deelt het haar in een horizontale lijn af, knipt de haarmat op maat waar men 2 cm van de contourlijnen vrij laat. 
Dan plaatst u om de 2cm  een microringetje en met de speciale Dante-Hair tang knijpt u deze netjes dicht.
Als u dat gedaan heeft pakt u de haarmat en zet hem vast met 2 klemmen aan de uiteindes van de matten en het haar.
Deze wordt dan baansgewijs, met 1cm afstand van de hoofdhuid, aangebracht in het eigen haar.  
Dan kunt u de haarmat vast te naaien achter de microringen langs en dit herhaalt u tot dat de mat vast zit.

 
Haarmatten kopen en hergebruiken

Het voordeel van deze vier technieken is dat u na de haarmatten kopen en het plaatsen voor langere tijd klaar bent. U kunt de haarmatten namelijk opnieuw gebruiken. Investeer daarom dan ook in een hoge kwaliteit haar. Wij adviseren voornamelijk de Dante-Hairhair weft, vanwege zijn uitzonderlijke goede betaalbare kwaliteit. 

Wilt u één van deze technieken leren, kijk bij onze cursussen


De Dante-clip methode - niet permanente bevestigingssystemen

Een snelle, niet permanente haarverlenging

De Dante-clip Extensions behoren tot de niet-permanente bevestigingssystemen en zijn daarom ideaal voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld voor een feest, wanneer het een enkele avond gedragen moet worden. De in verschillende lengte verkrijgbare clip-in extensions zijn met meerdere clips te bevestigen. Ze zijn zeer eenvoudig in het haar te bevestigen en laten zich ook net zo eenvoudig weer verwijderen.
De Dante-clip Extensions zijn uiteraard meermaals te gebruiken en blijven het best zitten wanneer het haar licht getoupeerd wordt.
Dante biedt meerdere soorten Clip Extensions aan. Zo hebben wij systemen voor geringe volumevermeerdingen, maar ook complete pakketen voor een volume- en of verlengingbehandeling.


Hairextensions termen


Double Drawn
Er zijn geen kortere lengtes in het haar verwerkt. De extensions zijn vol van aanzet tot punt.

Single Drawn
Er zijn kortere lengtes in het haar verwerkt. Hierdoor zijn de extensions niet vol van aanzet tot punt.

Human Hair
Er is gebruikt gemaakt van echt mensenhaar waardoor het dezelfde eigenschappen heeft als het eigen haar.

Remy Haar
De haarschubben zijn intact en staan allemaal in dezelfde richting. Hierdoor knoopt en klit het haar niet.


Straight
Het haar is steil en vertoont nauwelijks tot géén natuurslag.

Natural straight
Het haar is steil met een lichte natuurslag.

Natural wavy
Het haar vertoont een sterke natuurslag.

Curly|
Het haar vertoont een zeer sterke natuurslag.